2022-03-13 10:15:30• hírek • Szatmár.ro

"Egy gyermek mosolya" címmel szerveztek rajzversenyt a Svábházban

Március 12-én, szombaton délelőtt "Egy gyermek mosolya" címmel szervezett rajz- és kollázskészítő versenyt a Hiripi Általános Iskola, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Maurer Alapítvány.

Az esemény főszervezője Puskás Aneta, a hiripi iskola tanítónője szerkesztőségünknek elmondta, az elmúlt két év járványügyi megszorításai miatt bevezetett korlátozások eltörlését követően döntöttek úgy, hogy megszervezik ezt az eseményt, pontosan annak apropóján, hogy a maszkviselés kötelezettségének megszűnésével újra lehet látni mosolyogni a gyermekeket.

A szombati eseményen 16 tanintézmény diákjai vettek részt, Szatmár megyéből és nem csak. A verseny a korosztályok szempontjából igen széles palettát mozgatott meg, hiszen a nagycsoportos óvodásoktól kezdve egészen 8. osztályos diákokig voltak résztvevők, akik összesen öt csoportban mérkőztek meg egymással.

A résztvevők a verseny során rajzokat, illetve kézzel alkotott kollázsokat készítettek, melyeket pedagógusokból álló zsűri értékelt. A zsűri elnöke Ghiriti Dorel Gheorghe volt, az alelnök Puskás Anetta, illetve további zsűritagok: Ardelean Adela, Kiss Zsófia, Nichita Sulyok Júlia és Nicu Miclăuș.

A szervezők minden csoportban kiválasztották a legjobb munkákat, így első, második és harmadik díjjal, valamint dicsérő oklevelekkel jutalmazták a diákokat. De természetesen azok is kaptak egy-egy részvételi diplomát, akik alkotásai már nem fértek be a kiemelten díjazott munkák közé.

A szervezők elmondták, a diákok ügyesek voltak, az elkészített munkák egy ötletgazdag, kreatív munkafolyamat eredményeként születtek meg, amiért mindenkinek járt az elismerés.

Várhatóan az elkészített alkotásokból a jövőben egy kiállítást is fognak szervezni.  

















Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: